Botoks

Botoks İle Kırışıklık Tedavisi

Botoks Costridiuın botulinum isimli bakterinin ürettiği bir toksin maddedir. Aşırı miktarlarda olduğunda bu toksin besin zehirlenmesine neden olur. Seyreltilmiş ve miktarı az olarak bazı kaslara enjekte edildiğinde uygulana kasların zayıflamasını önlediği görülmüştür.  Kozmetik üzerine araştırma yapan doktorlar sayesinde yüzde oluşan kırışıklıklarında botulinum toksini enjeksiyonları düzeltme sağlanabiliyor. Botoks, bakterilerden elde edilen bir toksinin saflaştırılmış bir versiyonu ile yapılır. Bu toksin minik dozlarda uygulanarak göz çevresinde ki kaz ayakları, kaş çatmasının neden olduğu kırışıklıkları ve yüzde kırışıklığa neden olan kasların gevşemesi sağlanır.

Botox nasıl çalışır?

Botox sinirlerden kaslara iletilen sinyalleri bloke eder. Botox enjekte edilen kasların kırışıklıklara artık neden olmayacak yani gevşemeyecektir. Botoks en çok alın belgesinde ve göz çevresindeki kırışıklıklarında kullanılır.

Botox nasıl uygulanır?

Botoks atışları yalnızca birkaç dakika sürer ve çok hafif bir sızı hissedilir. Belirli kaslara ince uçlu bir iğne yardımıyla enjekte edilir ve çok az rahatsızlık verir. Botoks enjeksiyonun etkileri 7 ila 10 gün arasında belli olmaya başlar. Bu sürenin sonunda kırışıklıkların olmadığı pürüzsüz bir yüze sahip olunur. Toksinin etkisi geçince kırışıklıklar ya da kırışık oluşması yeniden ortaya çıkar. Bu durumu engellemek için kişiye göre değişiklik gösterdiğinden  her 3 ila 6 ay arasında tekrar enjeksiyon uygulanması gerekir.